Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Soğuk havaların yaklaşması ile sıcacık tutan kışlık mont arayışları büyük hızla devam ediyor. Kişiler mont seçerken genellikle sıcak tutmasına dikkat ediyorken bir kesim ise sıcak tutmasının yanı sıra modaya uymasına da bir hayli dikkat ediyor. Hem konforlu hem de modaya uygun olan bir mont seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ne zaman ve nerede kullanılacağıdır.

Mont Seçimi Yaparken Nerede Giyeceğinize Dikkat Edin

 

Her mont her yerde giyilemez. Tabii her yere ayak uyduran klasik tarzda ve düz bir renkte montlar mevcut ancak modayı takip eden biriyseniz daha farklı bir tarzda mont arayışında olmanız gayet normal. Eğer özel bir günde giyebilmek için mont arayışında iseniz daha şık bir parça tercih edebilirsiniz.

 

Modaya uygun canlı renkler ile montunuzu ön planda tutabilirsiniz. Ancak ne yazık ki bu şık renkler her yerde giyilemez. Örneğin sürekli işte giyebilmek için bir mont arayışında iseniz daha sade renkte ve klasik olan montlar tercihiniz olmalı. Aynı zamanda günlük giyebilmek için casual tarzda olan montları da tercihe edebilirsiniz. Son dönemlerde casual tarzı oldukça popüler ve birçok modacı tarafından da severek giyiliyor.

 

 

Mont Seçimi Yaparken İkliminizi de Göz Önünde Bulundurun

 

Bulunduğunuz yer eğer çok soğuk değilse aşırı sıcak tutan ve yünlü yapıya sahip montları seçmenize gerek yoktur. Onun yerine daha ince ve bir o kadar da zarif duran montları tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize hitap etmesi ile alakalı. Ancak eğer oldukça soğuk bir yerde bulunuyorsanız ince montlar sizi her ne kadar şık gösterse de ne yazık ki sıcak tutmayacaktır. Bu yüzden hastalanma riskiniz de oldukça yüksektir.

 

Son dönemlerde oldukça popüler olan şişme montları tercih edebilirsiniz. Soğuk havalarda genellikle siyah, gri ya da kahve tonlarında bir renk seçmeniz kesinlikle en kurtarıcı renk olacaktır. Bu renkleri diğer her renkle kolay bir şekilde kombinleyebilir ve gerek günlük gerekse özel bir gününüzde rahatlıkla giyebilirsiniz.

 

 

Doğru Bir Mont Seçmek İstiyorsanız Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktalar

 

Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kesinlikle montunuzun su geçirmez olduğunu bilmenizdir. Mont üretim materyallerini iyi bir şekilde inceleyin. Oldukça yağışlı ve soğuk bir yerde yaşıyorsanız yünlü ve deri montlar size istediğiniz hiçbir konforu sunmayacaktır. Fermuar ve düğmelerin kalitesine de dikkat edin. Kaliteli olmayan fermuarlar uzun ömürlü olmayacağından dolayı bu materyallerin de kaliteli olmasına ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 

Nasıl Mont Kombinleyebilirim?

 

Montlar oldukça kolay kombinlenebilen parçalardan bir tanesidir. Ancak tabii bu nerede giyeceğinize göre farklılık gösterebilmektedir. Son zamanlarda oldukça tercih edilen montlardan bir tanesi kesinlikle puf ve şişme montlardır. Bu montları düz renk bir postal, kumaş ya da jogger pantolon ve kombine renk katmak adına renkli bir atkı ile kombinleyebilirsiniz. Ancak isterseniz atkınız ve ayakkabınızdaki renkleri aynı tutabilirsiniz.

 

Bu sayede kombin yaparken hem çok uğraş vermemiş hem de oldukça şık bir görüntüye kavuşmuş olacaksınız. Ya da klasik bir tarzı daha çok benimsiyorsanız yine kumaş ya da jean pantolon üzerine düz bir renkte tişört ve yine onun üzerine son zamanların favorisi olan blazer ceket giyebilirsiniz. Blazer ceket üzerine ise düz kesim bir mont tercih etmeniz sonucunda oldukça klasik ve aynı zamanda şık bir görüntüye sahip olacaksınız. Aynı zamanda kombininize renk vermek istiyorsanız atkılarınızı renkli seçebilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: mont trendleri, mont kombinleri, 2022 mont trendleri
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR