Kadınlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?

Kadınlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?

Kadınlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?

 

Saç dökülmesinin pek çok nedeni olabilir. Kullanılan şampuanlar, hava durumu, saçların sürekli toplanması, kullanılan saç şekillendirme ürünleri, bakım ürünleri ve benzeri pek çok etken saç dökülmesi üzerinde etkilidir. Benzer şekilde beslenmeye ya da strese bağlı olarak da saçların dökülmesi söz konusu olabilir. Buna ek olarak beslenmeye bağlı şekilde vitamin ve mineral eksikliklerinin olması da kadınlarda saç dökülmesi nedenleri arasında yer almaktadır.

 

Beslenme ve Eksiklikler

 

Kadınlarda özellikle de beslenmenin düzensiz olması ya da dengeli bir beslenmenin sağlanmaması nedeniyle saç dökülmesi gözlemlenebilir. Yeterli ve dengeli beslenilmediği zaman kadınlarda saç dökülmesinin tetiklenmesi söz konusudur. Biotin, çinko, B12 vitamini, folik asit ya da E ve D vitaminlerinin eksik olması; saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu nedenle de beslenmenin bu tip ürünler üzerine olması son derece önemlidir.

 

 

Kullanılan Bakım ve Temizlik Ürünleri

 

Şampuanlar ya da bakım ürünü olarak tercih edilen şekillendirme ya da nemlendirme kremleri; içeriğinden dolayı saçlarda dökülmeye neden olabilir. Bu ürünlerin içeriğinde kimyasal maddelerin yer alması ya da ürünlerin içeriğinde saç derisine zarar verebilecek çeşitli etmenlerin olması; saçların dökülmesine yol açabilir. Durum böyle olduğunda ise kullanılacak olan ürünlerin saç sağlığını desteklemesine, içeriğin ise doğal ve kimyasaldan uzak olmasına dikkat etmek önemlidir.

Saç dökülmesinden kurtulmak için sülfatsız şampuan tercih edebilirsiniz. Özellikle argan yağlı sülfatsız şampuan ile saç dökülmesi probleminize kesin çözüm bulabilirsiniz.

 

 

Stresten Saçlar Dökülebilir

 

Kadınlarda stres nedeniyle de saçların dökülmesi söz konusu olabilir. Fiziksel pek çok durumu tetikleyebilen strese yoğun şekilde maruz kalındığında saçlarda yoğun bir dökülme gerçekleşebilir. Bu sebeple de saçların herhangi bir dış etken olmadan dökülmeye başladığı durumlarda stres etmenlerine yoğunlaşarak gerekliyse psikolojik destek bile almak son derece önemlidir.

 

 

Saçların Havasız Kalması

 

Sürekli evde olmak, saçların sürekli toplanması ve benzeri durumlar; saç dökülmesini tetikleyebilir. Bundan dolayı kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde en büyük sebeplerden biri bu şekilde yorumlanır. Ev içerisinde saçların devamlı olarak toplanıyor olması, türban takılması, sürekli evde olunması saçların dökülmesine yol açabileceği için saçların havasız bırakılmaması, D vitamininin ise güneş kaynaklı olacak şekilde alınması gerekmektedir.

 

 

Saç Şekillendirme Aletleri Dökülemeye Yol Açabilir

 

Maşa, fön makinesi ve benzeri saç şekillendirme aletlerinin dökülemeye yol açtığı bilinen bir gerçektir. Yüksek ısı ile saçların şekillendirilmesini sağlayan bu aletler; saçların köklerinin ve aynı zamanda uçlarının yüksek ısı nedeniyle zarar görmesine neden olabilir. Sürekli olarak bu aletlerin kullanımında ise saçlar güçsüzleşir ve saç tellerinin zamanla dökülmesi mümkün hale gelir. Özellikle de kullanılan ürünler saçların korunmasını sağlamıyorsa ve yüksek ısıyı korumasız şekilde saçlara uyguluyorsa bu durumda saçların yoğun şekilde dökülmesi kaçınılmazdır çünkü saç telleri hasar alarak zayıf düşecektir.

 

 

Saç Bakımının Yapılmaması

 

Kadınlarda saç bakımının yapılmaması da saç dökülmesine neden olabilir. Saçların düzenli şekilde kestirilmemesi, besleyici bakım ürünlerinin kullanılmaması gibi pek çok etken; saçların zayıf düşmesine neden olabilir. Yanlış bakım ürünlerini tercih etmek gibi bakımı yapmamak da saçların zayıflamasına yol açabileceği için saç bakımın aksatmamak gerekmektedir. Düzenli şekilde saçların kestirilmemesi de saç tellerini zayıflatacağı için saçların düzenli kesilmesi bile saç dökülmesini azaltabilir.

 

 

Boyalar ve Saçlara Uygulanan İşlemler

 

Saç boyalarının kimyasal içerikte olması, saçların güçsüz düşmesine neden olur. Bu durumda saçlar zayıflar ve dökülmeye başlar çünkü saç telleri kimyasal içerikten olumsuz şekilde etkilenir. Köklerden uçlara kadar olumsuz şekilde etkilenebilen saçlar, yoğun şekilde dökülebileceği için boyaların ve saçlara uygulanan diğer tüm işlemlerde kullanılan ürünlerin doğal içerikte olması, kimyasal içerik barındırmaması son derece önemlidir. Bu sayede saçların dökülmesi için neden olabilecek etkenler ortadan kaldırılabilir.

Etiketler: saç dökülmesi, saç neden dökülür, saç dökülmesinin nedenleri
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR