Eyeliner Modası Geri Geliyor!

Eyeliner Modası Geri Geliyor!

Eyeliner Modası Geri Geliyor!

 

Her dönemde eyeliner, değişken bir tarza sahiptir. Kimi dönemlerde kalın bir eyeliner moda olurken kimi dönemlerde eyeliner daha ince bir çizgi şeklinde çekilebilir. Ayrıca yerine göre farklı modelleri de kullanmak gerekebilir. Şık ve zarif bir kombine yakışacak olan eyeliner modeli genellikle daha kibar duruşa sahip olan ince çekilmiş ve ince uçlu bir modeldir. Bunun gibi modalar takip edildiğinde modern ve aynı zamanda modaya uygun bir makyaj ile davetlerde ve etkinliklerde kusursuz bir makyaja sahip olmak mümkün hale gelebilecektir.

 

 

Eyeliner Modası 2022’de Nasıl Olacak?

 

Buğulu ve daha az keskin hatların öne çıktığı 2022 eyeliner modasında eyeliner hatlarının daha az keskin hale geldiği, sert geçişli olan eyeliner uygulamalarının yavaş yavaş terk edildiği görülüyor. Farlar ile birleşik şekilde uygulanan eyelinerların renkli ve daha minimal şekilde tercih edilmesi söz konusu. Ayrıca keskin hatlara sahip olan aşırı siyah ve belirgin eyelinerlar da geride bırakılıyor. Bu sezonda eyelinerların kahverengi gibi tonlarda olması daha yaygın olacak ancak yine de farklı kombinler için renkli, göz alıcı eyeliner uygulamalarının olması da söz konusu olacak. Gözlerin daha belirgin hale gelmesi içinse kahverengi gibi daha az belirgin eyeliner uygulamaları tercih edilecek.

 

 

Buğulu Eyeliner Nasıl Uygulanır?

 

Daha az keskin hatlara sahip olan eyeliner uygulamalarının ön plana çıktığı 2022 eyeliner modasında eyeliner uygulamalarının buğulu bir görünüme sahip olması söz konusu. Bu eyeliner uygulamaları ile klasik eyeliner aparatları ve eyeliner kalemleri ile yapıldıktan sonra dağıtılıyor. Bu da özellikle top uçlu far fırçaları ile sağlanıyor. Daha az belirgin şekilde görünen eyelinerlar, 2022 gündeminde zirveye yerleşiyor.

 

 

Eyelinerla Beraber Far Uygulaması Moda Mı?

 

Nude tonların ya da renkli farların kullanıldığı makyajlarda eyelinerların da devreye girmesi söz konusu ancak koyu tonlardaki sert makyajlarda eyelinerların yoğun bir yere sahip olması pek söz konusu gibi durmuyor. Özellikle de nüde tonlardaki makyajlarda buğulu bir eyeliner moda olabilirken keskin hatlara sahip olan eyelinerlar ise 2022’de pek tercih edilmiyor. Gözlerin çevresine şekil vermek ve aynı zamanda göz çevresini daha çekik göstermek için tercih edilebilen, gözlerin daha belirgin hale gelmesine olanak tanıyan eyeliner uygulamaları ayrıca daha az belirgin olacak şekilde seçiliyor çünkü nüde ve doğal makyaj uygulamaları günlük yaşamda gündemde duruyor.

 

 

Eyeliner Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Keskin hatlara sahip bir eyeliner çekerken öncelikli olarak eyeliner uygulaması yapılan fırçanın ya da kalemin uç kısmının sivri olması gerekir. Bu sayede eyelinerın kuyruk kısmının da sert bir geçişe sahip olması söz konusu olabilecektir. Ayrıca tercih edilen eyelinerın 2022 modasında çok keskin ya da sert bir geçiş sunması istenmediği için renk olarak kahverengi, bakır, altın, pembe gibi tonların tercih edilmesi ve bu eyelinerın da dağıtılması önerilmektedir.

 

2022 modasında uygun olacak şekilde eyeliner çekmek için alt kısımda nüde tonlarda bir far barındırmak önemlidir. Bu sayede doğal görünümdeki makyajın üzerine bir eyeliner uygulaması sağlanabilir. Bu farların ise tonu hem eyeliner ile uyumlu olmalı hem de ten rengi ve genel kombin ile uyumlu olmalıdır. Özellikle de nüde tonlar tercih edildiğinde eyelinerın kahverengi gibi basit ve sade tonlarda olması önerilir. Eyelinerı çekerken ise iki tarafın da eşit kuyruğa sahip olması adına açıyı doğru şekilde orantılamak gerekir. Buğulu bir görünüm verilecekse bu, far fırçası ile yapılmalıdır ve dağıtmak için tercih edilen fırçayı fazla bastırmadan kibar bir uygulama sağlamak gerekir.

Etiketler: eyeliner, eyeliner modası, nasıl eyeliner sürülür, eyeliner sürmenin püf noktaları
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR