2022 Moda Trendleri

2022 Moda Trendleri

2022 Moda Trendleri

 

Bu sezon gardırobunuz, yıllar sonra belki de ilk kez yeni canlı renkler ile tanışacak. Kış sezonu devam etmesine rağmen, koyu renkler yerine açık ve canlı renklere olan ilgi artmaya başlamış durumda. Önümüzdeki haftalarda sıklıkla karşımıza çıkacak olan renkler; sarı, pembe ve tonları, leylak, gece mavisi, açık mavi, karamel, bej ve krem renkleridir. Tabii, bu renklerin yanı sıra bazı renk ve tonları da karşımıza sık sık çıkacakmış gibi görünüyor. Geçmiş yıllara baktığımızda en yaygın kullanılan rengin gri ve sarı olduğunu gözlemleyebiliriz. Bu yıl ise en çok karşımıza çıkacak olan rengin mavi ve mavi tonlarında olduğunu şimdiden söylememiz yanlış olmayacaktır.

 

 

Bralet

 

Pullu, dantelli, çiçekli ve daha birçok farklı desende braletler... En sıklıkla kullanılan ürünlere bakıldığında braletlerin listedeki en çok kullanılan parçalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Her mevsim ve her günde kolay bir şekilde kullanılabilmesi; akşam yemeklerine, günlük kullanıma ve hatta farklı konseptteki partilere bile uygun olması sebebiyle moda trendleri arasında en üst sıralarda yerini alıyor. Gardırobunuza birkaç spor modele sahip olan bralet ekleyerek; gömlek, ceket, etek, pantolon ve hatta taytlarla bile kolay bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Braletlerin yanı sıra bikini görünüme sahip olan sütyenlerin de yeni moda trendler arasında yerini aldığını söylememiz mümkün.

 

 

Oversize Kesim Paltolar

 

1980 ve 1990’lı yılların oversize modası yeni yılda karşımıza çıkan ve en çok tercih edilen modellerden bir tanesidir. Yalnızca ceket ve paltolarla değil; tişört, sweatshirt ve hatta eşofmanlarda bile oversize modelleri sıklıkla kombinleyecek kişileri görebileceğiz. Henüz kış mevsiminin başlarındayken bir palto arayışında iseniz; dizinizin hizasına inen oversize palto veya farklı bir dokuya sahip olan bir kaşe de tercih edebilirsiniz. Salaş, ikonik ve de güçlü bir doku ve duruşa sahip bu tarz modelleri önümüzdeki günlerde sıklıkla kullanarak yeni moda trendine kolaylıkla ayak uydurabilirsiniz.

 

 

Kovboy Çizme

 

Yılın en çok tercih edilen ayakkabısına bakıldığında kovboy çizmelerin sıklıkla kullanıldığını gözlemleyebiliriz. En göz alıcı modellerin kovboy çizmeler olduğunu ve bu trendin ise önümüzdeki aylarda devam edeceğini söyleyebiliriz. Özellikle de vintage ürünlerin yeniden popüler olması ile birlikte; bileğin üst kısmında biten, sivri burunlu ve desenli modelde kovboy çizmeler en çok tercih edilen seçenekler arasında ön plana çıkıyor. Kovboy çizmelerinin yanı sıra çorap çizmeler de tekrardan hayatımızda yerini alacak gibi görünüyor.

 

Yeni moda trendlerindeki ayakkabıları merak ediyorsanız, bale ayakkabılarının trende yükseleceğini söyleyebiliriz. Ünlü ayakkabı markalarının çıkarmış oldukları yeni koleksiyonlarına bakıldığında, bilekten bağlamalı ve de kurdeleleri olan ayakkabı modellerinin birçok farklı çeşitte karşımıza çıktığını gözlemleyebiliriz. Bu modellerin sevilip sevilmeyeceği henüz belli olmasa da kıyafete şıklık katabilmek için her şekilde kullanım kolaylığı bulunduğundan dolayı sıklıkla tercih edileceğiniz söylemek yanlış olmayacaktır.

 

 

Trençkotlar

 

Yıllar boyunca hemen hemen her alanda oldukça kolay bir şekilde kombinlenebilen ve hiçbir şekilde modası geçmeyen tek ürünün trençkotlar olduğunu söyleyebiliriz. İster spor ister şık bir şekilde kolaylıkla kombinleyebileceğiniz trençkotlar, günümüz modasında ise çeşitli pek çok farklı desen ve renkte karşımıza çıkmaktadır.

 

Tayt, eşofman, kumaş pantolon ve diğer pek çok tarzda olan kıyafetler ile kombinleyebilirsiniz. İster bir davet ister bir parti ya da arkadaşlarınızla kahve içmeye çıkarken dilediğiniz renkteki trençkotu giyerek hiç uğraş vermeden oldukça şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. Yeni moda trendlerine bakıldığında canlı renklerin daha sık karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Özellikle de mavi ve yeşil tonları yeni koleksiyonlarda yerini almaya başlamış durumda. Yalnızca bu renkler değil; turuncu, pembe ve kahve tonları da en çok karşımıza çıkacak olan trençkot renklerinden.

 

 

Etiketler: 2022 moda, 2022 moda trendleri
Mart 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR