Kış Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Kış Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Kış Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

 

Güneşin bulutların arkasına çekildiği, yağmurlu, karlı ve çok soğuk günlerin geldiği bu günlerde, şömine başlarında ve kayak tatillerinde geçirilecek eğlenceli ve romantik hafta sonları da yavaş yavaş gündemimize geliyor. Kış zamanları tatil yapmanın keyfi bir başka oluyor. Tatile çıkmak çok güzel fakat valiz hazırlamak heyecanlı olsa da bir hayli yorucu oluyor. Özellikle gideceğiniz yerdeki iklim koşullarının nasıl olacağını kestiremiyorsanız içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. İster Uludağ’a gidin ister Sibirya’ya bir kış seyahatinde en temel olması gereken şeyleri sizler için sıraladık.

 

Bere, Atkı ve Eldiven

 

Bu üç kombinasyon kış için çıkacağınız seyahat valizinde olmazsa olmazlardandır. Hatta bunların yedeklerini de koysanız sizin için çok daha iyi olur. Özellikle en az üç çift eldiven kesinlikle şarttır. Gittiğiniz tatilde karda keyifli vakit geçirirken kaybolabilir veya ıslanabilir. Belki de gittiğiniz tatil yeri tahminlerinden daha soğuk olacak ve iki eldiveni üst üste takmanız gerekecektir. Bu nedenle berenizi, atkınızı ve eldiveninizi valizinizden eksik etmeyin.

 

 

Termal Çoraplar

 

Termal çoraplar soğuk yerlerde hayat kurtarıcımızdır diyebiliriz. Ayaklarımızın sıcak olması hastalanma ihtimalimizi daha aza indirir. Seyahat valizinize birden fazla termal, yün çoraplar koymanız gereklidir. Karlı, yağmurlu ortamda ayaklarınızın ıslanması durumunda hemen değiştirmeniz gerekir. Bu yüzden kalacağınız güne göre yanınıza birden fazla çorap almalısınız.

 

 

Kurtarıcı İçlikler

 

Bazı insanlar içlikleri pek tercih etmese de soğuk havalarda içlikler önemli rol oynar. Hem üşümemek hem de rahat bir şekilde gezmek istiyorsanız içlik şart. İçlikler hem sizi sıcak tutar hem de üst üste giyinmek zorunda kalmazsınız. Böylece rahat bir şekilde dolaşırsınız ve dilediğiniz her anın keyfini çıkarırsınız.

 

Yün Kulaklık

 

Rengarenk yumuşacık görünümleri ile hem şık duran hem de kulaklarınızı soğuktan koruyan yün kulaklıkları valizinize koymayı unutmayın. Rahatlıkla her yerde bulabileceğiniz yün kulaklıklar şapkadan daha iyi koruma sağlar. Hatta çok soğuk bir yerde tatil yapacaksanız şapkanın üzerine bile rahatlıkla takabilirsiniz. Böylece soğuğa karşı daha sıcak tutacaktır.

 

 

Sıcak Su Torbası

 

Dışarıda istediğiniz kadar vakit geçirip odanıza geldiğiniz zaman ısınmanızı daha da kolaylaştıracak sıcak su torbasını kesinlikle valizinize koymalısınız. Bazen gittiğimiz otellerde ısınma konusunda hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Özellikle Kuzey ülkelerde bir tatil planlıyorsanız otel odalarında istediğiniz sıcaklığı bulamayabiliyorsunuz. Burada da devreye sıcak su torbası giriyor. Yanınızda sıcak su torbası bulundurmanız soğuk odada sıcak ve rahat bir gece geçirmenize yardımcı olur.

 

Nemlendirici Kremler

 

Soğuk hava şartları özellikle cildimizi çok fazla kurutabiliyor. Valizinize cilt tipinize uygun dudak nemlendiricisi, el kremi, yüz kremi ve vücut kremi almak sizin için çok iyi olur. Valizinizden kesinlikle bu nemlendirici kremleri eksik etmeyin. Böylece cildinizi soğuktan daha iyi korumuş olursunuz. Düzenli olarak nemlendirici kremlerini sürdüğünüz zaman cildiniz kuruma yapmaz ve cildinizi de korumuş olursunuz.

 

 

Kuru Şampuan

 

Bazı oteller soğuk hava şartlarından dolayı sıcak su konusunda problemli olabiliyor. Soğuk suda duş almayı hiç kimse istemez veya odanız sıcak olmadığında duş alıp saçlarınızı kurutmak sizin için büyük bir sorun haline gelebiliyor. Bu zamanlarda valizinize koyduğunuz kuru şampuanla saçlarınızı temiz hala getirebilirsiniz. Kış seyahati için valiz hazırlarken kuru şampuanı kesinlikle unutmayın.

 

Termos Bardak

 

Gideceğiniz yerde gezinti yaparak karın tadını çıkarırken elinizde sıcak bir kahve veya çay olsa çok iyi olmaz mı? Valizinize koyduğunuz termos bardakla karın tadını çıkarırken bir yandan da içiniz ısınır. Dilediğiniz zaman çantanızdan çıkarıp keyifle kahvenizi çayınızı yudumlayabilirsiniz.

 

 

Etiketler: kış çantası, kış tatil çantasında olması gerekenler, kış tatili ihtiyaçları
Şubat 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR