Kış Makyajı Trendleri

Kış Makyajı Trendleri

Kış Makyajı Trendleri

 

Bu yazımızda kış makyajı trendleri ile karşınızdayız. Kış sezonunun da moda haftasında sergilenen kıyafetler kadar kış makyajı trendleri de ön plana çıkıyor. Renkli ve çarpıcı göz makyajları, rujlar, allıklar ve eğlenceli detaylar stili tamamlıyor, farklı bir hava katıyor. 2022 kış makyajı daha önceki senelerin makyaj trendine benzemeyecek, çeşitli tarzdaki makyajlar kışa damga vuracak! Peki, kış makyaj trendi nasıl olacak?

 

Yok Gibi Görünen Makyaj Trendi

 

Kış makyajı trendleri arasında ilk sırada yok gibi görünen makyajdan söz edeceğiz. No makeup! 2022 yılında da yok gibi görünen makyaj trendi sıklıkla tercih edilmektedir. Kadınların birçoğu abartıdan kaçıyor, daha sade ve doğal cilt güzelliğine önem veriyor. Bunun içinde ciltlerine gereken bakımları yapıyorlar, birkaç parça makyaj malzemesiyle istedikleri görünüme kavuşuyorlar.

 

Yok gibi görünen, taze ve kusursuz bir makyaj yapabilmek için ince yapıdaki ten ürünlerinden tercih etmelisiniz. Gözenekleri gizleyen, cildi nemlendiren ve taze görünmesini sağlayan bir makyaj bazı sürülmelidir. Ardından ince yapıya sahip, cilt renginde bir fondöten kullanılması gerekir.

 

Gözlere ufak dokunuşlar yapmak için bronzer uygulayabilir veya daha açık renklere sahip bir far sürülebilir. Far veya bronzer ışıltılı bitişe sahipse, çok daha doğal ve enerjik bir bakışa sahip olunabilir.

 

Kaşlar yüzün çerçevesini oluşturur. İster çok yoğun bir makyaj isterseniz hafif bir makyaj yapın kaşlarınızı doldurmalısınız. Ardından kirpiklere doğal bir etki kazandırmak için kahverengi maskara sürülmelidir. Son olarak hem yanaklara hem de dudaklara stick allıklardan kullanarak, no makeup’ı tamamlayabilirsiniz.

 

 

Kalın Kaş ve Çarpıcı Kirpik Trendi

 

Kış makyajı trendleri devam ediyor. Kaşlar yüzü çerçeveleyen ve makyajı gösteren en önemli detaydır. Kış makyaj trendinde doğal ve taranmış kaşlar ön plana çıkmaktadır. Yüzün odak noktası olan kaşların, şeklinin nasıl olduğu oldukça önemlidir. İnce ve kavisli kaşların yerini artık doğal, taranmış ve kalın kaşlar aldı. Kış trendine kabarık, dolgun ve aşırı yapılmış gibi durmayan, kenar kısımlarından hafif alınmış ve taranmış kaşlar ile katılabilirsiniz. Seyrek kaşlara sahipseniz doğal görünümü yakalamak için kalem tercih edebilir, kaşlarınızı tarayarak doğal ve sade duruşu sağlayabilirsiniz.

 

Çarpıcı kirpikler, kış sezonunda dikkat çeken makyaj trendlerinden biridir. Kat kat sürülen rimel, uzun kirpikler ve tek tek ayrılmış kirpikler sıklıkla tercih edilmektedir. Hem günlük makyaja uygun hem de özel günlerde tercih edilen çarpıcı kirpiklerle davetlerde tüm dikkatleri üzerinize çekmeniz mümkün.

 

 

Dolgun, Işıltılı ve Canlı Dudak Trendi

 

Kış makyajı trendinde dudaklar kendini, ışıltılı ve canlı bir şekilde gösteriyor. Dudaklara, dudak kalemi yardımıyla çerçeve yapılıp ardından ruj sürülerek daha dolgun, dikkat çekici ve etkileyici hale getirilebilirsiniz. Renkli, ışıltılı veya mat dudak kalemlerini makyaj trendinize bu kış eklemeyi ihmal etmeyiniz. Dudak kaleminiz ile dudaklarınızı çerçevelerken, aynı zamanda kalemi ruj olarak da tercih edebilirsiniz. Dudak kalemi kırmızı, bordo veya daha açık renkler de olabilir. Bu renkler matta olabileceği gibi ışıltılı, ıslak veya parlak da olabilir. Bunun için isterseniz gloss da tercih edebilirsiniz.

 

 

Allık ve Kontur Trendi

 

Kış makyajı trendleri allık ve kontur uygulamasıyla da dikkat çekiyor. Kış makyajı trendinde allık veya kontur seçimi tamamen yapılan makyaja göre değişmektedir. Nasıl süreceğiniz konusundaki kararı göz makyajınız size gösterecektir. Eğer gözleriniz de yalnızca eyeliner ya da maskara varsa allık veya kontur sürme konusunda zorluk çekmezsiniz. Ancak göz farını farklı renk geçişleri ile uyguluyorsanız, allık veya kontur rengini buna bakarak belirleyebilirsiniz. Örneğin, gözlerinizin rengi kahve tonları veya siyah tonlarında ise daha bronz renklere sahip allık veya kontur sürmelisiniz. Ancak daha sade bir göz makyajı yaptıysanız turuncu veya pembe allık sürebilir, aynı şekilde kahve tonlarında kontur uygulayabilirsiniz.

 

 

Etiketler: makyaj, kış makyajı, trend makyajlar, 2022 makyaj, makyaj önerileri
Aralık 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR