Kış Aylarında Kuruyan Saçlar İçin Nasıl Bakım Yapılmalı?

Kış Aylarında Kuruyan Saçlar İçin Nasıl Bakım Yapılmalı?

Kış Aylarında Kuruyan Saçlar İçin Nasıl Bakım Yapılmalı?

 

Kış mevsimi geldiği an saçlar aniden kuruma durumuyla karşı karşıya kalabilir. Tabii bu yazıda sizlere vereceğimiz saç bakım tavsiyeleriyle beraber kuruma sorununu tamamen engelleyebilirsiniz. Bunun sonucunda parlayan saçlarınızla kendinizi çok daha havalı hissedeceksiniz. Peki soğuk havalarda kuruyan saçlar için nasıl bir bakım yapılmalı? İşte birbirinden yararlı detaylar…

 

 

Haftada 1 Kez Saç Maskesi Uygulaması Yapın

 

Haftada bir defa saç maskesi uygulama edinimini alışkanlık haline getirmelisiniz. Kusursuz bir saç görünümü açısından doğal, ev yapımı maskeler uygulamanız lazımdır. Soğuk havalarda saçlarınızda kuruma problemi görülebilir. Ev yapımı saç maskeleri ise saçlarınızın doğal nem dengesini kazanmasına yardımcı olur. Saç yapınızı yumuşatır, saçlarınızın tepeden tırnağa ışıldaması adına ortam oluşturur. Bu yüzden saç maskeleri en sık kış aylarında kullanılır. Kendi saç tipinize en çok uyum sağlayan saç maskelerinden haftada 1 kez olacak şekilde yapmanız lazımdır.

 

 

Saç Bakım Yağları ile Saç Sağlığınızı Destekleyin

 

Saç bakım yağları birçok yerde satılıyor. Dilerseniz evinizde kendi saç yağınızı hazırlayabilirsiniz. Her saç tipi rutin şekilde yağ bakımına gereksinim duyar. Kış aylarında bu gereksinim, gündeme çok daha sık gelir. Bitkisel özlerle üretilen ve aktarlarda da satılan saç bakım yağları, saç kuruması sorununun yok edilmesine dair harika bir çözümdür diyebiliriz. Bu eşsiz saç yağları sayesinde saçlarınızın kırılma olasılığı da en aza inmiş olur. Yumuşacık saçlara sahip olursunuz. Böylece aynaya her baktığınızda ne kadar bakımlı saçlarınız olduğunun farkına varırsınız.

 

 

Saç Bakım Rutini Şarttır!

 

Şayet herhangi bir şekilde saç bakım rutinine sahip değilseniz, bahsi geçen rutini hızlı bir şekilde oluşturmanız gerektiğini söylemeliyiz. Çünkü sadece bu biçimde her zaman kusursuz görünüm sunan saçların sahibi olmanız mümkün hale gelir. İlk olarak güzel saçlarınız için kaliteli bir saç fırçası satın almanız gerekiyor. Fırça seçimini saç yapınıza göre yapmalısınız. Saçlarınız dalgalı ya da kıvırcıksa boşluklu bir tarak edinin. Tam tersine düz saçlıysanız daha sık dişleri olan bir fırça edinmenizi öneriyoruz. Tüm bunların yanı sıra mutlaka tek bir markanın saç bakım setini satın alıp kullanın.

 

 

Bol Bol Su İçin

 

Saçınızın her daim sağlıklı görünmesini ve nem dengesini daimi bir şekilde korumasını istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Tam tersi bir durumda ise saçlarınızın kuruma sorunu asla bitmez, tamamen sağlıksız bir saç görünümü meydana gelir. Aynı biçimde sağlıklı beslenme rutinine sahip olmanız da saçlarınızın iyi görünmesini sağlar. Sürekli halde et, meyve ve sebze tüketmelisiniz. Abur cubur gıdalardan kesin bir şekilde uzak durmalısınız. Sigara içmek, alkol tüketmek gibi zararlı durumlar saçlarınıza zarar verir. Bu yüzden de dengeli beslenmek ve genel sağlığa dikkat etmek önem arz eder.

 

 

Saçlar Sürekli Şekilde Yıkanmamalı

 

Saçlarınızı durmaksızın her gün yıkıyorsanız bu alışkanlığınızı bırakmalısınız. Aşırı derecede sık yıkanan saçlar aniden doğal dengesini kaybeder. Sonrasında da kurumaya elverişli hale gelir. Saçınızı kimyasal ürünlere yani şampuanlara bu kadar sık maruz bırakmamanız lazımdır. Aksi şekilde matlaşan, parlaklığını çoktan kaybetmiş saçlarınız olur. Saçlarınızı haftada en çok 2 kez yıkamayı deneyin. Farkı çok kısa bir zaman dilimi içerisinde görmeye başlayacaksınız. Bu da sizi ilerleyen zamanlarda oldukça mutlu edecektir diye düşünüyoruz.

 

 

Islak Saçla Dışarı Çıkmayın

 

Büyüklerimizin de dediği gibi ıslak saçlarla dışarı çıkmak hasta olmaya davetiye çıkarır. Bu durumun bir diğer nedeni ise ıslak saçların daha kısa sürede zarar görmesidir. Özellikle rüzgarlı havada ıslak saçlarınızla sokağa çıkarsanız saçlarınız kuruma sorunuyla karşılaşabilir. Dikkatli olmanız lazım! Saçlarınızı güzelce kurutmadan evden ayrılmayın. Aceleniz varsa da bir bere takmayı ihmal etmemelisiniz.

Etiketler: saç bakımı, saç bakım önerileri, kuruyan saçlar için bakım önerileri
Şubat 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR