Kış Aylarında Kendinizi Daha İyi Hissetmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kış Aylarında Kendinizi Daha İyi Hissetmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kış Aylarında Kendinizi Daha İyi Hissetmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

 

Kış aylarında keyifli vakit geçirmek ve kendinizi iyi hissetmek adına yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte o ipuçları…

 

Bronz Görünüm

 

Kış koşulları çoğumuzun solgun görünmesine neden olur. Bu süreçte kendinizi kötü hissetmemek adına bronzlaştırıcı ürünleri tercih edebilir ve daha ilgi çekici bir görüntü elde edebilirsiniz. Dört mevsim boyunca sağlıklı ve güzel görünmenizi sağlayan bronzlaştırıcı ürünlere yönelebilirsiniz. Sağlığınızı korurken diğer yandan hoş bir görüntüye de kavuşabilirsiniz. Kalıcı bronzluk adına aradığınız tüm ürünleri sayfamızda keşfetmek için TIKLAYINIZ!

 

 

Film İzlemek

 

Kış aylarında kendimi iyi hissetmek için ne yapabilirim sorusuna yanıt arayan kişilerin aklına genellikle güzel bir film izlemek gelir. Dışarısının çok soğuk olduğu bu zamanlarda bazen bir yere çıkmak isteyemeyebiliriz. Evde tek başınayken veya sevdiğiniz biriyle, sevdiğiniz türden güzel bir film seçin, kendinize mısır patlatın ve battaniyenin altına girerek film izleyin. Emin olun bu size çok iyi gelecektir. Hele ki psikolojik, kişisel gelişim, bilim kurgu veya fantastik filmler sizi daha iyi hissettirecektir.

 

Kitap Okumak

 

Kitap okumanın hiçbir zaman zararı olmadığı gibi hem kendinize zaman ayırır kendinizi daha iyi hissedersiniz hem de kendinizi geliştirirsiniz. Kalkıp kendinize sıcak bir çikolata hazırlayıp, size ait bir köşede saatlerce kitap okuyabilirsiniz. Kitaplar insanların kaçıp saklanabilecekleri en iyi arkadaşlarıdır derler.

 

 

Yürüyüş Yapmak

 

Aslında bu sadece kış ayı için değil mevsim fark etmeden yapabileceğiniz iyi bir aktivitedir. Tek başınıza veya sevdiğiniz insanlarla yaptığınız yürüyüşler sizi daha iyi hissettirecektir. Kış aylarında yapılan yürüyüşler çok daha sağlıklı olmaktadır. Kışın düzenli yürüyüş yaptığınızda bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hastalanma riskiniz daha aza iner. Yürüyüş parkları veya orman alanlarında yürüyüş yapmaz kendinizi muhteşem hissetmenizi sağlayacaktır. Yere bastığınızda çıkan kar sesi size huzur verecektir.

 

 

Kızakla Kaymak

 

Küçük bir kaçamak yapıp tatile çıkmak sizin için çok iyi olacaktır. Tatil yerlerinde kayarak karın tadını çıkarmanız mutluluğunuzu arttıracak ve sizi daha iyi hissettirecektir. Kaymayı bilmiyorsanız bulunduğunuz oteldeki hocalardan ders alarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Ders alacak kadar süreniz yoksa veya bunu istemiyorsanız kızakla kaymak sizin ilginizi çekecek kayarken eğleneceğiniz için mutluluk oranınızda artacaktır.

 

Trekking

 

Aynı yürüyüş gibi trekking de kış aylarında kendimiz nasıl daha iyi hissederim sorusuna verilecek cevaplar arasındadır. Doğada yaptığımız yürüyüş, normal zamandaki yürüyüşlerimizle kıyasla kış mevsiminde daha tehlikeli olabilir. Bu sebeple kış ayında trekking yapan kişinin dikkatli olması gerekir. Trekking yapacağınız zaman doğa yürüyüşünün tekniklerini öğrenmeniz gerekir. Amatör bir şekilde doğa yürüyüşü yapan herkesin doğa yürüyüşü tekniklerini öğrenmesi gerekir. Bunları öğrendiğiniz de doğanın keyfini çıkararak trekking yapabilirsiniz. Doğayla iç içe olduğunuzda kendinizi hiç bu kadar iyi hissetmediğinizi fark edeceksiniz. Doğanın verdiği huzurla kendinizi daha mutlu hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.  Bizden size ufak bir tavsiye trekkingi grup halinde yaparsanız daha keyifli olacağına emin olabilirsiniz.

 

Kardan Adam Festivali’ne Gidin

 

Her yıl kış aylarında düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivalini daha önce duymuş muydunuz? Ülkemizde bulunan sayılı festivallerden biridir. Festival kapsamında halat çekme, kayak yarışmaları ve en büyük kardan adamı yapma yarışmaları düzenlenir. Bu festivale katılan bir kişi, festivalde olduğu süre boyunca bulunan yerdeki tarihi taş evleri ve tarihi konakları gezebilir. Bölgede bulunan Fırtına Deresi boylu boyunca uzanan bu eşsiz doğal güzellikleri keşfedebilir ve buranın yöresel lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Kardan Adam Festivali kış ayında gidilmesi gereken en iyi yerlerden biri diyebiliriz.

 

 

Bol Bol Fotoğraf Çekin

 

Kış mevsimlerinin bizi en büyüleyen tarafı kardır. Kara bürünen doğa, köyler, kasabalar, şehirler, kış ayında muhteşem bir görsellik oluşturuyor. İnsanın bakıp da büyülenmemesi imkansız. Bulunduğunuz şehrin tarihi yerlerini kış ayında keşfedebilir ve fotoğraflarını çekebilirsiniz. Karın çevremizde yarattığı bu büyülü anları bol bol fotoğraflayabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte kar üzerinde geçirdiğiniz zamanların anılarını kaydetmek ve daha sonra onlara bakmak size iyi hissettirecektir.  

Etiketler: kış aylarında yapılacak şeyler, kış mevsimi önerileri, kış mevsiminde neler yapılır
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR