Kaş Kontürü Microblading Nedir?

Kaş Kontürü Microblading Nedir?

Kaş Kontürü Microblading Nedir?

 

Yüzümüzün en dikkat çekici kısmı olan kaşlarımız, yüz ifademiz için oldukça önemlidir. Kaşlarınızın olmadığını düşünün… Üzgün, kızgın ya da şaşırmış olduğunuz bile anlaşılmazdı. Bu nedenle kaş şeklimiz ve bu kaş şeklinin yüzümüze uygun olması çok önemlidir.

 

Bazı kadınlar kaşlarını aldırmayı tercih ederken bazıları ise doğal haline bırakmayı tercih ederler. Nasıl ki uzun saçı ya da kısa saçı kullanmayı tercih eden kadınlar varsa kaş konusu da tamamen tercihe kalmış bir durumdur. Örneğin; siz kavisli kaştan hoşlanıyor olabilirsiniz. Kavisli kaş, bakışlarınızı daha net ve kesin göstererek daha sert bir mizaca sahip olmanızı sağlar. Düz kaş ise bakışlarınızı yumuşatır, size daha doğal bir görüntü verir.

 

Gelelim kalın kaş ve ince kaş noktasına… İnce kaşlara sahip olmak istiyorsanız işiniz bir hayli kolay! Belli aralıklarla kaşınızı cımbız ve ip yardımıyla almanız ya da bir kuaföre gitmeniz gerekiyor. Ama kaş yapınız ince ve seyrekse kalın kaşlara sahip olmak biraz daha zahmetli olabiliyor.

 

Kaşlarınızdaki boşlukları doldurmak için kaş kalemi, kaş farı ya da kaş jeli kullanabilirsiniz. Hemen hemen her markanın kaş ürünleri mevcuttur. Ancak bu yöntem hem kısa süreli bir çözümdür hem de pek doğal görünmez. Peki, ne yapmamız gerekiyor? İşte sizi bu noktada microblading yöntemi ile tanıştırmak istiyoruz.

 

Eğer kaşlarınızla ilgili bir değişiklik yapmak istiyorsanız microblading tam size göre! Bu yazımızda sizler için microblading yöntemi ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi paylaştık. Umarım size rehberlik edebilmişizdir. Keyifli okumalar dileriz.

 

Seyrek Kaşlar İçin Microblading Çözümü

 

Seyrek kaşlarınızı beğenmiyor, gür ve kalın kaş gördüğünüzde hayranlıkla bakıyor musunuz? O zaman microblading yöntemi tam size göre!

 

Kaşlarımız bazen genetik faktörler nedeniyle bazen de dönemsel olarak dökülebilir.  Daha önce de dediğimiz gibi kaşlarımız yüzümüzün en dikkat çeken noktasıdır ve istediği gibi kaşlara sahip olmak her kadının hakkıdır.

 

Microblading yöntemi, kaşları daha dolgun göstermek için kaşınızın üzerine yapılan bir işlemdir. Dövme tekniği ile benzerlik gösterir.

 

 

Microblading Nasl Uygulanır?

 

Dövme yapma yöntemi ile benzerlik gösteren microblading yöntemi, kişiye özel tek kullanımlık steril iğneler ile uygulanır.

 

Microblading İşlemi Acıtır Mı?

 

Her ne kadar dövme işlemi ile benzerlik gösterse de microblading işlemi sırasında acı hissetmezsiniz. Sadece hafif bir batma hissi yaşayacağınız bu işlemde genellikle bölgesel anestezi kremleri kullanılır.

 

Microblading Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

  • Öncelikle, microblading işlemi yaptıracağınız yerin hijyenik olması çok önemlidir. İşlem sırasında kullanılacak iğneler sterilize edilmiş ve tek kullanımlık olmalı. Aksi takdirde enfeksiyona maruz kalabilirsiniz. Yüzünüzün en görünen kısmında böyle bir problem yaşamamak adına, işlem yaptıracağınız kurumu iyi araştırmalısınız.
  • Yapılacak işlemin, yüz şeklinize uygun olması çok önemlidir. Tüm yüz şekillerine uygun olan kaş stili farklıdır. Bu konu hakkında bir güzellik uzmanından destek almanızı öneririz.
  • Microblading işleminde kullanılacak olan boyanın kaşınızın rengi ile aynı olması çok önemlidir. Aksi takdirde ortaya doğal olmayan bir görüntü çıkacaktır. Bu nedenle yaptıracağınız microblading işlemi yaptıracağınız yerin profesyonel olması çok önemlidir.

 

 

Microblading İşlemi Ne Kadar Kalıcıdır?

 

Microblading işlemi her ne kadar dövme tekniği ile benzerlik gösterse de, dövme gibi ömür boyu cildin üzerinde kalmaz. Kalıcılığı kişiden kişiye, cilt yapısı farklılıkları nedeniyle değişiklik gösterir.  Vücudumuzun hücre yenileme mekanizması vardır. Bu nedenle microblading işlemi ortalama 1 sene sonra tamamen silinir. Yarı kalıcı bir yöntemdir ve tekrar gerektirir.

Etiketler: kas kontürü, microblading, microblading nasıl yapılır, microblading nasıl yapılır
Ocak 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR