Jojoba Yağının Faydaları / Kullanım Alanları

Jojoba Yağının Faydaları / Kullanım Alanları

Jojoba Yağının Faydaları / Kullanım Alanları

 

Jojoba yağı, yumuşatıcı kütiküllerden yüz serumlarına ve sakal yağlarına kadar her şeyde çok görevli bir süper kahramandır. Dolgun bir cilt, ultra nem ve daha iyi saçlar, jojoba yağı ile mümkündür. Peki, bu yağın faydaları tam olarak nedir? Jojoba yağını ne için kullanabilirsiniz? Detayları birlikte keşfedelim.

 

Jojoba Yağı Nedir?

 

Jojoba bitkisinin tohumlarından çıkarılan altın bir sıvıdır. Adının aksine, jojoba yağı aslında bir yağ değildir. Bir yağ kıvamında bir mumun kimyasal bileşimine sahiptir. Jojoba yağı, sert çöl koşullarında yetişen ve Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatı kesimine özgü olan jojoba ağacı adı verilen bir çalıdan elde edilir. Jojoba yağı, bu ağacın tohumlarından, yağda bulunan zengin besinlerin çoğunu koruyan doğal bir teknik olan soğuk pres işlemiyle elde edilir. Birçok antioksidan, vitamin ve minerale ek olarak, jojoba yağı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, bu da onu cildinize veya saçınıza sürmek için harika bir ürün haline getirir. 

 

 

Jojoba Yağının Faydaları

 

Jojoba yağının hem cilt hem de saç bakım ürünü olarak birçok şaşırtıcı faydası vardır. Hasarları önleyebilir, nemlendirebilir ve cildinizi ve saçınızı doğal bir ışıltı ekleyerek yenileyebilir. Genç ve sağlıklı görünmenize yardımcı olacak harika, güvenilir, doğal bir ürün arıyorsanız, jojoba yağı sizin için mükemmel bir ürün olabilir. 

 

Jojoba yağı, cildin kendi sebumunu yakından taklit ederek onu etkili bir doğal yüz kremi haline getirir. Jojoba yağının moleküler yapısı sebuma çok benzediğinden, topikal olarak uygulanması aşırı sebum üretimini önlemeye yardımcı olabilir. 

 

 

Cildin doğal sebumu soyulduğunda, yağ bezleri aşırı hızlanabilir ve bu da aşırı yağ üretimi ve aşırı temizlik kısır döngüsüne yol açarak sivilcelere yol açabilir. Jojoba, dengeyi geri getirerek cildinizi sıfırlayabilir. Bir antioksidan görevi görür ve cildi kirleticilerin ve diğer faktörlerin neden olduğu oksidatif strese karşı korur.

 

Asteatotik egzaması olan kişiler, ciltleri çok fazla sebum üretmediğinden ve aynı zamanda nemi daha az tutabildiğinden kuruluğa daha yatkındır. Jojoba, analjezik ve anti-inflamatuar etkilerinin yanı sıra, zarar görmüş bir cilt bariyerini onarabilme yeteneği ile asteatotik egzamanın iyileşmesine yardımcı olabilir.

 

Saçları iyi bir şekilde nemlendirir ve daha fazla kırık uçlara sahip olmanızı engeller. Jojoba yağı ayrıca saçı güçlendiren ve besleyen birden fazla vitamin içerir. Tırnak bakımı için de jojoba yağının faydaları bulunmaktadır. Tırnaklarınızın bakımlı ve güzel görünmesini sağlamak adına jojoba yağını deneyebilirsiniz. Bununla birlikte jojoba yağının tırnak bakımında düzenli şekilde kullanımı, tırnaklarınızın kırılmasına da engel olacaktır. Bu sayede daha güçlü tırnaklara kavuşmanız söz konusudur diyebiliriz.

 

Jojoba Yağının Kullanım Alanları

 

Jojoba yağını cildinizde ve saçınızda kullanmanın en iyi nedenlerinden biri, yağın insan cildinin oluşturduğu doğal yağlara bileşim olarak çok yakın olmasıdır. Cilde ve saça nemlendiren ve sağlıklı bir parlaklık katan doğal bir şekilde uygulandığında iyi karışır. Yağdaki vitaminler ve mineraller cildinizi ve saçınızı gençleştirmeye yardımcı olabilir. 

 

 

Jojoba yağı, cilt bariyerini iyileştirmeye ve egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olabilir. İçerisinde bulunan E vitamini, A vitamini, omega-6 yağ asitleri gibi vitaminler de cildi nemlendirmek ve sağlıklı tutmak için harika bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca jojoba yağını akne ve uçukların tedavisinde harika yapan bazı antibakteriyel özellikleri de vardır. Bununla beraber, bu doğal yağ, ciltteki yaşlanma ve kırışıklık belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda muazzam etkili, hafif ve yağlı olmayan makyaj temizleyici şeklinde kullanılabilir. 

Etiketler: jojoba yağı, jojoba yağı nerelerde kullanılır, jojoba yağının faydaları
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR