Doğal Makyaj Yapmak İçin İpuçları

Doğal Makyaj Yapmak İçin İpuçları

Doğal Makyaj Yapmak İçin İpuçları

 

Makyaj trendleri her sene hızlı bir şekilde değişiyor. Bir dönemler ağır makyajlar, yoğun ve mat fondötenler, dumanlı göz makyajları, koyu renk rujlar modayken son zamanlarda oldukça doğal makyajlar moda. Hatta bunun adına ‘’No Make Up’’ yani yok gibi makyaj adı veriliyor. Son derece hafif olan bu makyaj türünde, aslında makyaj yapıyorsunuz ancak bunun için çabalamış görünmüyorsunuz. Eğer siz de makyaj yapayım ama oldukça doğal görünsün diyorsanız, işte sizin için doğal makyaj yapmak için ipuçları…

 

 

İlk Adım: Işıltılı Bir Nemlendirici Sür!

 

İster doğal bir makyaj yapın isterseniz gece makyajı… Nemlendirici makyaj öncesi olmazsa olmazdır. Doğal makyajınızın ilk adımı olan nemlendiriciyi seçmeden önce dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlardan bahsedecek olursak; öncelikle nemlendirici ne çok yağlı ne de çok su bazlı olmalıdır. Nemlendiricinizin, sağlıklı bir görünüm elde edecek kadar, yüzünüze ışıltı verecek kadar yağ oranı olması gerekmektedir. Bunun için kendinden pırıltısı olan makyaj bazlarını nemlendiriciniz ile karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz.

 

Fondöten Yerine Kapatıcı Kullanın

 

Yüzünüzü komple fondöten ile kapatmanız doğal bir makyaj için uygun bir adım olmayacaktır. Kapatıcı yardımı ile göz altı, burun kenarları ve renk eşitsizliği olduğunu düşündüğünüz noktaları kapatırsanız çok daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Kapatıcınız, yoğun ve mat olmamalıdır. Doğal bir makyajdaki en önemli nokta, kullanılan kapatıcının ıslak bitişli ve hafif örtücülüğe sahip olmasıdır.

 

Rimeli Abartmayın

 

Evet, bir makyajda rimel olmazsa olmazdır. Kabul ediyoruz. Ancak doğal bir makyajda rimel kullanımına oldukça fazla dikkat etmeliyiz. Çünkü amacımız son derece doğal gözükmek… Bunun için bir kirpik kıvırıcıya ihtiyacımız var. Kirpik kıvırıcımız ile kirpiklerimizi kıvırdıktan sonra kirpik uçlarımıza hafif bir şekilde rimel sürebiliriz. Kirpiklerimizde rimel kalıntısı kalmamasına özen göstermeliyiz.

 

Kaşlarınızı Taramaktan Korkmayın

 

Doğal bir makyajda kaşlarınızı boyamanız tavsiye edilmez. Ancak yine de çok rahatsız hissediyorsanız, kaşınızın rengine uygun bir kaş kalemi ile ufak bir dokunuş yapabilirsiniz. Kaşlarınızı tamamen doldurarak boyamanız sizi doğal bir görüntüden uzaklaştıracaktır.  Kaşlarınızı bir kaş sabitleyicisi ile yukarı doğru tarayın. Böylelikle oldukça doğal ve etkileyici bakışlara sahip olacaksınız.

 

 

Bronzer Doğal Makyajın Tamamlayıcısıdır

 

Bronzer yüzümüzü boyutlandırmak için harika bir üründür. Doğal makyajlarımızda da bu yöntemi kullanabiliriz. Tek dikkat etmemiz gereken konu bronzerımızın turuncu alt tonlu olmamasıdır. Elmacık kemiklerinizin altından şakaklarınıza kadar hafif bir şekilde bronzer sürüp doğal makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Hatta fırçanızın ucunda kalan bronzerı göz kapaklarınıza sürerek daha etkileyici ve doğal bakışlar elde edebilirsiniz.

 

Hafif Bir Allık Olmazsa Olmazdır

 

Doğal makyajınız için şeftali ve pembe alt tonlarını barındıran allıklardan kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemi o kadar dikkatli yapmalısınız ki yanaklarınız allık sayesinde değil kendiliğinden kızarmış gibi görünmeli.

 

Toz Ürünler Yerine Krem Ürünler Kullanın

 

Krem highlighter doğal makyajınız için adeta biçilmiş bir kaftandır. Çok az bir şekilde, elmacık kemiklerinizin üstüne, burnunuzun ucuna ve dudağınızın üstüne süreceğiniz higlighter, oldukça canlı bir cilt görünümü elde etmenizi sağlayacaktır. Ancak kesinlikle toz bir higlighter kullanmamalısınız. Çünkü toz ürünler, cildimizle bütünleşmedikleri için bizi doğal görünümden uzaklaştırırlar.

 

Dudaklarınızı Tamamen Kapatmayın

 

Koyu renk ve mat rujlar doğal bir makyaj için uygun değildir.  Doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız kesinlikle nude tonlarda ruj kullanmanız gerekmektedir. Hatta nude alt tonlu rujları bile tamamen değil, tampon hareketler ile dudağınıza sürebilirsiniz. Ya da sürdükten sonra bir kısmını peçete yardımı ile alarak daha doğal bir görüntü elde edebilirsiniz.

 

 

Etiketler: doğal makyaj nasıl yapılır, doğal makyaj önerileri, doğal makyaj
Ocak 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR