Cilt Bakımında Hyalüronik Asit Etkisi

Cilt Bakımında Hyalüronik Asit Etkisi

Cilt Bakımında Hyalüronik Asit Etkisi

 

Son zamanlarda hyalüronik asidin cilt bakımı konusunda oynadığı rol oldukça ilgi çekiyor. Durmaksızın gelişen teknoloji sayesinde sürekli olarak yeni şeyler öğrenmek mümkün hale gelmiş oluyor. Kozmetik konusunda gerçekleştirilen birçok çalışma neticesinde bizler de daha güçlü bir cildin nasıl elde edileceğine dair bilgiler edinmeye başlıyoruz. Bu şekilde daha bilinçli halde seçim yapmak da kolaylaşıyor. Peki nedir hyalüronik asit? Cilde ne gibi faydalar sağlar? İşte detaylar…

 

 

Hyalüronik Asit Nedir?

 

Hyalüronik asit türü, bağlayıcı fonksiyona sahip bir polimer çeşidi oluyor. Tamamen yoğun bir şekilde nemlendirme etkisi sunuyor. Böylece cilt sağlığını yakından ilgilendiren mihenk taşlarından biri oluyor. Her insanın bedeninde doğuştan bulunan bu asit türü, dışarıdan takviye olarak da alınabilir. Hatta genç yaşta değil, belli bir yaştan sonra alınması lazımdır.

 

Çünkü yaş ilerlemeye başladıkça beden hyalüronik asit üretimini yavaşlatmaya başlar. Bu yüzden de bulunan asit de zaman içerisinde gitgide azalır. Bu gibi bir durumda cilt elastikiyetini kaybeder. Bu yüzden de bahsi geçen asidin takviyelerle alınması gerekir. Günümüzde birçok kozmetik ürünün içeriğinde bu asidi bulmak mümkündür.

 

Otuzlu yaşlar geldiğinde cildin hyalüronik asidi yavaşlamaya başlar. Cildin kolajen yapısının gitgide bozulmasının nedeni de budur. Kolajen oluşumunu destekleyen bu asit, çok önemlidir. Yaşlanmaya bağlı bir şekilde, türlü faktörlerle üst deride bulunan hyalüronik asit düzeyi azalır ve sonuçta yaşlanma gerçekleşir. Deri incelir. Bahsi geçen bu incelme ise cildin nem seviyesini düşürür. Esneklik azalır.

 

Bebeklerin ve çocukların cildinin gergin, yumuşak ve her zaman nemli olması da bu durumu en iyi şekilde açıklayan örnek olmaktadır. Hyalüronik asitle beraber cildin nem dengesi oturur. Esneklik ve pürüzsüzlük kazanan cilt daha sağlıklı bir görünüme sahip olur. Bu asit, tamamen yaşlanma karşıtı bir etkiyle gelir.

 

 

Hyalüronik Asidin Cilde Etkileri Nasıl Olur?

 

Bu asidin cilde sağladığı yararları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Akne izlerini azaltır.
  • Cildin kırışıksız olmasını destekler.
  • Cildin esnek ve pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Su tutma özelliği olduğu için cildi nemlendirir. Bu fonksiyonu nedeniyle nemlendirici kremlerin içeriğinde fazlaca kullanılan bir asittir.
  • Ciltte meydana gelen tahriş ve iltihaplanmayla mücadele eder.
  • Bu asidin bir diğer fonksiyonu ise dokuları onarması olur.
  • Bu asit, eklemler için de faydalıdır. Eklem bölgelerinin rahatça hareket etmesi için nemli olması gerekir. Tam olarak bu sırada devreye hyalüronik asit giriyor.
  • Kas ağrısı gibi durumlarda da birçok uzman hyalüronik asit takviyesi tavsiye edebiliyor.
  • Reflü gibi son derece rahatsız edici olan mide problemlerinde de oral yöntemle alınan asit takviyesi kişiye iyi geliyor. Tabii tüm bu takviyeler bir uzmanın önerisiyle yapılmalıdır.
  • Lens kullanımı nedeniyle gözünde nemsizlik sorunu yaşayanlara da doktorlar aracılığıyla hyalüronik asit damlası önerilebiliyor.
  • Su bazlı bir asit olduğundan ötürü cildi yağlı olan kişilerin nem gereksinimini de karşılar. Kuru ciltler için de faydalıdır.
  • Bu asidin bilinen en iyi özelliklerinden bir tanesi de antioksidan içermesi ve anti bakteriyel bir yapıda olmasıdır. Antioksidan yönüyle cilde hasar veren durumlara karşı koruma kalkanı olarak görev alır. Anti bakteriyel yönü ise bedende oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesinde etkin rol oynuyor. Cilt üzerinde yer alan lekelerin geçmesine etki ediyor.

 

 

Tüm bu faydaları deneyimlemek için hyalüronik asit içeren güvenilir bir ürünü düzenli olarak kullanmak son derece büyük önem taşıyor. Böylece cilt sıkılaşıyor ve yaşlanma etkileriyle rahatlıkla savaşmaya başlayabiliyorsunuz. Bu etkiyi görmeye değer!

Etiketler: cilt bakımı, hyalüronik asit, hyalüronik asit faydaları
Ocak 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR