Banyolarımızda Hijyen/Temizlik Nasıl Sağlanır?

Banyolarımızda Hijyen/Temizlik Nasıl Sağlanır?

Banyolarımızda Hijyen/Temizlik Nasıl Sağlanır?

 

Banyolar her daim hijyenik kalması gereken alanlardır. Tabii bu temizlik halini sağlamanın bazı yolları vardır. Sizler de ev ortamında banyonuzun temiz kalmasını sağlamak istiyorsanız bu yazıda vereceğimiz tavsiyeleri muhakkak uygulamalısınız. İşte birbirinden faydalı banyo temizliği ipuçları sizlerle…

 

 

Banyo Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Banyo temizliği esnasında koruyucu bir eldiven giymelisiniz. Aynı zamanda da maske takmayı unutmamanız gerekiyor. Banyo ve tuvalet temizliği konusunda bu tür detaylar son derece önemlidir. Eldivenler, kullanılan deterjanların ciltte meydana getirebileceği rahatsız edici etmenleri önler.

 

Banyoda bulunan birbirinden farklı bölgelerin temizliği konusunda kullandığınız gereçleri öteki alanlarda kullanmamalısınız. Bu durum, tüm mikropların tamamen birbirleri ile karışıp bütünleşmesine sebep olabilir.

 

Tuz ruhu ve çamaşır suyu gibi rahatsız edici kokuya sahip ürünleri asla karıştırmayın. Bu gibi durumlarda zehirlenebilirsiniz. Çünkü solunum yollarınız ciddi anlamda zarar görmeye başlar. Temizlik gereksinimlerinden fazla düzeyde ya da talimatlara uygun olmayan temizleyici maddeleri kullanmayın.

 

Bu yüzden kullanım talimatlarını her zaman okumanız gerekir. Banyo temizliği sırasında ortamı havalandırmaya da dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. En çok da banyo temizliği için kimyasal ürün kullanıyorum diyorsanız alanı en son suyla tamamen duruladığınızdan emin olmanız lazımdır.

 

 

Banyo Temizliği Hazırlığı Nasıl Yapılır?

 

Banyonuzu baştan sona kadar temiz hale getirmek için hazırsınız. Peki ama temizliğe başlamadan evvel yapmanız gereken şeyleri yaptınız mı? O halde bahsedeceğimiz edimleri yerine getirmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

 

  • Temizlik yaparken giyeceğiniz giysileri giyin. Daha rahat hisseder ve temizleyici ürünlerin üzerinize bulaşması nedeniyle sevdiğiniz bir kıyafetin hasar görmesini engellemiş olursunuz.
  • Banyoda paspas varsa onu kaldırın. Lavaboda bulunan sabunluk, duş kabininin zemin kısmındaki kozmetik ürünleri toplayın. Bunun sonucunda herhangi bir engele takılmadan banyo temizliğinizi halletmiş olursunuz.
  • Banyonuzda bulunan kirli bornozları ve havluları yıkamak adına çamaşır makinesine aktarın. Klozete ise temizleyici ürün yayın. Banyo temizliği açısından en iyi deterjan türünün hangisi olduğunu öğrenin.
  • Çöp kutunuzu tepeden tırnağa dezenfekte edin, çünkü en mikrop dolu yer her zaman için tam olarak o kısımdır. Kesinlikle çöp kutunuza bir poşet geçirmeyi ihmal etmeyin. Böylece vakti gelince çöplerinizi atmanız da kolaylaşacak demektir. Bu tamamen sizin işinizi basit hale getiren bir durum olur.
  • Duş kabini ve lavabo temizliği için bu kısımlara da alakalı temizleyici ürünler yayarak bir süre boyunca beklemeye koyulun. Ardından temizlemeye başlayabilirsiniz. Kolay gelsin!

 

 

Duş Kabini ve Küvet Temizliği Nasıl Olmalıdır?

 

Duş kabini temizliği sırasında duş teknesi, duş kabininin cam kısımları ve fayans bölgeleri gibi birçok farklı yeri temizlemeniz lazımdır. Duş kabininde bulunan bakım ürünlerinizi başka bir alana taşıyarak kolları sıvayabilirsiniz. Teknede bulunan giderde biriken tüyleri temizlemeyi unutmayın. Temizliğe başlamadan eldivenlerinizi ellerinize geçirmiş olduğunuzu düşünüyoruz.

 

Duş kabini duvarlarına banyoda kullanılmak üzere üretilen temizleyici ürünlerden püskürtün ve bu işlem konusunda kullandığınız bir fırça ya da sünger aracılığıyla fayansları ovmaya koyulun. Duş kabini camlarını, cam temizleyici ve cama asla hasar vermeyecek olan bir bez yardımıyla iyice silmeyi unutmayın.

 

Duş başlığı ve bataryasının üzerinde bulunan su lekelerini silmek için kireç çözücü ürün kullanın.  En son ise duş kabini teknesine temizleyici yönlü bir ürün ekleyerek bu alanı tamamen temizleyin. Sabun lekelerinin sebep olduğu sarı lekeler, zaman içerisinde gerçekleşen sararmalar için de limonu ve oksijenli suyu birbirleri ile komple karıştırın ve alanı tepeden tırnağa silin. İşte bu kadar basit!

Etiketler: banyo hijyeni, banyo temizlik önerileri, banyo temizliği nasıl sağlanmalı
Şubat 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR