Ayakkabı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ayakkabı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ayakkabı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Ayakkabı seçimi yaptığınız esnada her ne kadar görsel olarak hoşunuza giden bir ürünü tercih etseniz de ayağınıza uygun olup olmadığını bilmediğiniz için zamanla çeşitli rahatsızlıkların meydana gelebilme olasılığı oldukça yüksek orandadır. Bu nedenden dolayı ayakkabı seçimi esnasında yak sağlığınıza en uygun olan ayakkabıyı seçmeniz her zaman en doğrusu ve sağlıklısı olacaktır. Aksi takdirde ayağınızda kronik ağrıdan diğer çeşitli pek çok hastalığa kadar birçok sorun ile karşılaşabilme ihtimaliniz oldukça yüksek bir orandadır.

 

 

Ayakkabı Tercihi Yaparken Ayak Sağlığınızı Göz Önünde Bulundurun

 

Seçeceğiniz ayakkabının model ve renklerinden çok kaliteli malzemelerden üretilip üretilmediğine ve aynı zamanda rahatlığına bakmanız en doğrusu olacaktır. Ayakkabı içerisinde yer alan tabanın çok ince, kalın ya da esnek olması ayağınızdaki eklem ve bağlarına fazla oranda yük bindireceğinden dolayı çeşitli ağrıların oluşma ihtimali yüksek orandadır. Aynı zamanda ayağınızın bir nebze de olsa hava almasını sağlayacak olan ayakkabıları tercih etmeniz durumunda ayağınızda oluşabilecek nasır, mantar ve batık tırnak gibi çeşitli hastalıkların oluşma riskini azaltır.

 

Ayakkabı seçimi esnasında ayakkabı denerken mutlaka oturarak değil ayakta denemeniz gerekmektedir. Çünkü ayakta denerken tüm ağırlığınızı ayakkabıya vereceğinizden dolayı bu sayede ayakkabının sizin için rahat olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Aynı zamanda iki ayağınızın da genişlik ve boy ölçüleri aynı olmadığından dolayı iki ayakta da ayrı ayrı ayakkabı denemesi yapılmalıdır. Ayağınızın en uzun parmağı ile ayakkabınız arasında yaklaşık olarak yarım santim kadar bir boşluğun olması gerekmektedir.

 

 

Çok büyük ya da oldukça ayağınızı sıkan bir ayakkabı seçmeniz durumunda ayağınızın anatomik yapısı bozulacaktır ve böylelikle de ayağınızda birtakım problemlerin oluşma riski de artmış olacaktır. Özellikle de yüksek topuklu ayakkabıların kullanımı esnasında ayağınızın burkulma ihtimali oldukça yüksek bir orandadır. Bu nedenle ayak bileğinizde oluşabilecek burkulmaları önlemek adına ayakkabınızın topuk yüksekliğinin en fazla 2,5 santim olması en doğru ve sağlıklı olanıdır.

 

Ayakkabı deneme esnasında akşam saatlerinde deneme yapmanız daha uygun olacaktır. Çünkü gün boyunca ayağınıza fazla miktarda ayaklarınız genişler ve aynı zamanda genişler. Bu nedenden dolayı akşam denediğiniz ayakkabı sizin için rahatsa, o zaman kendinize en uygun ayakkabıyı seçtiniz demektir.

 

Ayakkabı Seçiminde Mevsimleri Dikkate Almayı Unutmayın

 

Kendi sağlığınız açısından bulunduğunuz mevsime en uygun olan ayakkabıyı seçmeniz en doğrusu olacaktır. Kış mevsiminde yaz ayakkabısı tercih etmeniz durumunda çeşitli hastalıklara yakalanma riskiniz oldukça yüksek orandadır. Bu nedenle mevsimler oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin seçeceğiniz botun ayaklarınızı tam anlamıyla ısıttığından emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ayağınızı sıcak tutmayan ve aynı zamanda su geçiren botlar başta ayak sağlığınız olmak üzere diğer pek çok çeşitteki hastalıkların oluşma riskini büyük bir oranda arttırmış olacaktır.

 

 

Ayakkabıları Nasıl Kombinleyebilirim?

 

Ayakkabılar, kombinlerin baş tacı olarak bilinmektedir. Eğer modayı takip eden biriyseniz son zamanlarda canlı renklerin oldukça popüler olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Aynı zamanda canlı renkteki ayakkabınız ile uyumlu olması açısından çantanızı ya da tişörtünüzü de yine aynı renkte seçebilirsiniz. Kombinlerde ayakkabılar genellikle çanta ya da tişört ile aynı renkte seçilir ve modacılar da bu şekilde kombinlemenin daha doğru olduğunu ve göz yormadığını söylemektedirler. Aynı zamanda klasik ayakkabı seven biri iseniz düz renkte bir ayakkabı seçmeniz ve üzerine ise kumaş pantolon ile hoş duran bir gömlek giymeniz sonucunda oldukça şık ve klasik bir görünüme kavuşmuş olacaksınız.

Etiketler: ayakkabı satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, ayakkabı seçimi nasıl yapılır, ayakkabı
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR