Nişastalı Saç Maskesi

Nişastalı Saç Maskesi

Nişastalı Saç Maskesi

 

Yağlı saçların daha fazla hacim kazanmasına yardımcı olan nişastalı saç maskesi; kıvırcık saçların daha belirgin buklelere sahip olmasına yardımcı olurken, kırık uçları onarmaya yardımcı olur. Fazla sebumu saçtan uzaklaştırarak kepek oluşumunu engeller. Saçların pürüzsüz, yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olan nişasta ve zeytinyağı saç maskesi aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur ve yoğun nem sağlar.

 

Mısır nişastası saç maskesi; buğday, patates veya mısır nişastasından yapılabilen ve doğal içeriklere sahip bir saç bakım yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Bu saç maskesi kısa saçlı olanlar için idealdir ve onu beslemeye ve güçlendirmeye yardımcı olur. Bu maske genellikle mısır nişastasından yapılır ve demir, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve A, B, C ve E vitaminlerini içerir. Saça anında parlaklık verse de kalıcı değil.

 

 

Nişasta Maskesi Saçı Besler Mi?

 

Nişastalı saç maskeleri kullanan kişiler saçlarının daha parlak ve canlı göründüğünü söylüyor. Ancak doğal bir maske tek başına saça kalıcı parlaklık sağlamaz, onarmaz. Mısır nişastasındaki demir, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve A, B, C ve E vitaminleri saça uygulandığında hemen sonuç vermeyebilir. Kabul edelim ki evde yapılan doğal maskelerin bir devamlılığı yok. Sadece bir kez yapıyoruz ve bırakıyoruz. Bu nedenle mısır nişastası saç maskelerinden mucizeler beklememek gerekir. Saçınızı anında parlatır ve parlak görünmesini sağlar. Ancak saçınızı tekrar yıkadığınızda bu etkilerin geçtiğini görebilirsiniz.

 

 

Nişasta Saç Maskesinin Yan Etkileri Var Mı?

 

Nişasta maskelerinin zararlı yan etkilerine dair herhangi bir rapor olmadığı için direkt olarak saça zararlı olduğunu söylemek yanlış olur. Ancak yağlı saçları matlaştıran nişastalar saç üzerinde kuruma etkisi yapabilir. Mısır nişastası saçın nem dengesini bozabilir ve saçta kuruma etkisi yaratabilir. Bu nedenle saçlı deriye getirilmemelidir. Ayrıca saç tellerinde çok fazla kalmamalıdır. Mısır nişastası saç maskeleri ile saçınızın yapısını ve dengesini bozmamak için detaylara dikkat etmelisiniz. Nişastalı saç maskeleri, bunu evde yapmanın en kolay yollarından biridir. Fakat kuru saçlar için pek uygun değildir. Nişasta maskesi; yağlı saçlar için uygundur ve kuru saçlar için önerilmez.

 

Son zamanlarda popüler olan nişasta saç maskesi faydaları sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu saç maskesini kullanarak saçlarınızı kesmeden sağlıklı uzamasına destek olabilirsiniz.

 

 

Nişasta Saç Maskesi Tarifi

 

Saçlarınızı derinlemesine beslemek için aşağıdaki tarifleri değerlendirebilirsiniz:

 

Evde Nişasta Maskesi Tarifi için Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yeteri kadar su

 

Uygulanışı

Nişasta maskesi tarifi ile bu saç maskesini hazırlamak için kabartma tozu ve mısır nişastasını bir kapta karıştırarak başlayın. Daha sonra su ekleyerek macun kıvamına getirin. Mısır nişastası maskesini saçınıza uygulamadan önce saçınızı ıslatın ve ikiye bölün. Daha sonra köklerden uçlara doğru uygulayın. Nişastalı saç maskesinin kaç dakika kalması gerektiğine bakarsak yarım saat yeterlidir. Bu maske haftada iki kez kullanılabilir.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç Maskesi Uygulamak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 y. kaşığı mısır nişastası
  • 1 y. kaşığı Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı
  • Yeteri kadar su

 

 

Saçın ihtiyacına göre yarım saat ile bir saat arasında bekletebilirsiniz. Maske uygulama esnasında saç diplerinizde bir kızarıklık ya da yanma gibi belirtiler hissediyorsanız, en kısa sürede saçınızı yıkamanız gerektiğiniz lütfen unutmayın.

Bu tarz çeşitli tariflerin yanı sıra nişasta saç maskesi zeytinyağı, şeker ya da bal katılarak da uygulanıp kullanılabilmektedir. Saçların bakımlı ve bir o kadar da sağlıklı gözükmesi için hazırlanan bu maskeyi düzenli uyguladığınız takdirde kalıcı sonuçlar elde edebileceksiniz.

Etiketler: nişastalı saç maskesi, saç maskesi, sağlıklı saç uzatmanın püf noktaları
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR